Υπόθεση Μπεκατώρου: Εκτενείς αναφορές στα κορυφαία ΜΜΕ παγκοσμίως

Written by on 18 Ιανουαρίου, 2021

Οι σοκαριστικές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν ξεπεράσει την ελληνική πραγματικότητα καθώς με την υπόθεση έχουν ασχοληθεί και τα κορυφαία ΜΜΕ στον πλανήτη

Το τσουνάμι των εξελίξεων μετά την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε στα τέλη του περασμένου χρόνου στον εισαγγελέα, έχει ξεπεράσει πλέον τα στενά ελληνικά όρια.

Με το συγκεκριμένο θέμα πλέον ασχολούνται τα κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα του πλανήτη, καθώς ας μην ξεχνάμε οι καταγγελίες έγιναν από μία χρυσή Ολυμπιονίκη.

«Σοφία Μπεκατόρου: Η απόφαση της Ολυμπιονίκη να μιλήσει για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση του 1998 πυροδοτεί δημόσια κραυγή στην Ελλάδα», γράφει στον τίτλο του το CNN ενώ στο κείμενο αναφέρει ότι η δημόσια κατακραυγή οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι αποκαλύψεις της (εννοώντας την αρχική αντίδραση της ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας).

CNN

Μάλιστα το Αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι δεν πήρε απάντηση στο αίτημα του για σχολιασμό από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παραθέτοντας όμως την προσωπική τοποθέρηση του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου.

«Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σόφια Μπεκατώρου, ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 1998 από υψηλόβαθμο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας», αναφέρει το www.insidethegames.biz, η κορυφαία ιστοσελίδα που ασχολείται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

insidethegames

Κι αφού παραθέτει όλο το ιστορικό στέκεται στην καθυστερημένη αντίδραση της Ομοσπονδίας, ενώ αποκαλύπτει ότι παρόλο που απευθύνθηκε στη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Με το θέμα ασχολήθηκε και το sports.yahoo.com, από τις κορυφαίες αθλητικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, κάνοντας εκτενή αναφορά στο γεγονός με ιδιαίτερη μνεία στην αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα στέκεται και στις αποκαλύψεις που ακολούθησαν και από άλλες αθλήτριες.

yahoo

«Χρυσή Ολυμπιονίκης ομολογεί σεξουαλική κακοποίηση στο ελληνικό Me Too», είναι ο τίτλος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP, ενώ στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής τηλεόρασης ο τίτλος του σχετικού κειμένου αναφέρει: «Αξιωματούχος της Ομοσπονδίας υπό έλεγχο μετά την αποκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης από πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας».

AFP
NOS
DeTelegraf
Πηγή: protothema.gr

Current track

Title

Artist

Background