Χατζηγιαννάκης: Καθημερινός διαγωνισμός ψεμμάτων από τα κυβερνητικά στελέχη

Written by on 18 Φεβρουαρίου, 2021

Τα ψέμματα και οι υπερβολές που χρησιμοποιούν τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ για να καλύψουν την ανικανότητα και την ευθυνοφοβία τους δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 250.000 νοικοκυριά έμειναν επί δύο ημέρες χωρίς νερό και ρεύμα στην πρωτεύουσα της χώρας, η Ελλάδα κόπηκε στα δύο, αλλά η κυβέρνηση τα έπραξε όλα ορθά.

Φταίει η κακοκαιρία που γνώριζαν ήδη από ημέρες ότι θα έρθει. Φταίνε οι Δήμοι, που είναι οι μόνοι παλεύουν δίπλα στους πολίτες. Και προφανώς φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για όλα.

 

Για να καλύψουν την επιτελική τους ανεπάρκεια οι υπουργοί της ΝΔ είναι αν μη τι άλλο επινοητικοί. Έτσι, από τα χείλη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά ενημερωθήκαμε εχθές ότι αντικαταστάθηκαν 500 κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν πέσει μόνο στην Εύβοια.

 

Η αλήθεια ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική. Στη Β. Εύβοια αλλάχθηκαν 25 κολώνες και στην πόλη της Χαλκίδας 9, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστούν αλλαγή άλλες 10. Το σύνολο για ολόκληρη την Εύβοια 44, ούτε το 10% από τις 500 που ακούσαμε στις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά.

 

Στο 1ο κύμα της πανδημίας μάθαμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εφάμιλλος του Μωυσή. Εκείνο που δεν τολμήσαμε να προβλέψουμε είναι πως και οι υπουργοί της κυβέρνησής του έχουν μεταφυσικές ιδιότητες, αυξάνοντας και πληθύνοντας -σαν άρτους και ψάρια- τις υποτιθέμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

 

Η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και τα προβλήματα της κοινωνίας που συσσωρεύονται δεν καλύπτονται με ψέμματα και πομπώδεις δηλώσεις. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι όλες και όλοι κρίνονται από την αποτελεσματικότητα και όχι από τα προστατευμένα τηλεπαράθυρα. Χωρίς ρεύμα, εξάλλου, η κυβερνητική προπαγάνδα δεν μπορεί να φτάσει στα σπίτια του αποκλεισμένου κόσμου.


Current track

Title

Artist

Background